FC Assen promoveert naar 2e klasse na zege op kunstgras

VOETBAL - In het seizoen 2006/2007 speelde FC Assen nog in de 6e klasse, maar na de zomer is de formatie van trainer Jan Timmer actief in de 2e klasse. Na de 2-1 thuiszege op vv Zuidwolde is FC Assen kampioen geworden in de 3e klasse B.

De verhuizing van sportpark Stadsbroek naar De Hoogspanning in de wijk Kloosterveen werpt zijn vruchten dus af. "En het kampioenschap is ook gewoon terecht. Natuurlijk was het niet altijd even goed en gemakkelijk, maar aan het einde van de rit is de kampioen altijd de terechte kampioen", aldus clubtopscorer Marc Tepper. Hij maakte na 25 minuten de openingsgoal tegen Zuidwolde na een pass van Germain Beck. Het betekende voor Tepper zijn 17e van het seizoen. Maar de gasten, getraind door Geert Oosterloo, raakten niet van slag. Sterker nog, Zuidwolde kreeg kansen op de gelijkmaker maar Wessel Buning raakte de paal en Gerald Kreuze mikte een vrije bal op de lat.


Kort na rust kwam Zuidwolde toch op gelijke hoogte. Frans Capellen gleed de terechte 1-1 binnen. FC Assen kreeg daarna een unieke kans op de 2-1, maar Remon Bel miste een goedkoop gegeven strafschop. De spanning bleef daardoor in de wedstrijd, maar Bjorn Abbing zorgde tien minuten voor tijd voor de bevrijdende 2-1. De spits schoot diagonaal raak uit een voorzet van invaller Stefan Bosma.


Het duel werd overigens gespeeld op het kunstgrasveld, omdat het hoofdveld vanwege de hevige regenval onbespeelbaar bleek.


FC Assen werd dus kampioen in de 3e klasse B. Roden, Emmeloord en Asser Boys spelen nacompetitie voor promotie.

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: