Verdachte van dodelijk misdrijf Steenwijk had huisverbod

Het drama vond plaats aan de Burgemeester Voetelinkstraat
Het drama vond plaats aan de Burgemeester Voetelinkstraat
STEENWIJK - De 33-jarige man uit Steenwijk die ervan verdacht wordt dat hij dit weekend zijn 33-jarige partner om het leven heeft gebracht, had vlak daarvoor een huisverbod opgelegd gekregen. Het gezin was bekend bij politie en hulpverleningsinstanties na eerdere gevallen van huiselijk geweld, zo laat de politie weten.
Zaterdagmiddag waren agenten al aanwezig in het huis na een melding van huiselijk geweld. De twee hadden ruzie gehad maar er was geen zichtbaar letsel en bovendien wilden ze allebei geen aangifte doen. Volgens de politie vonden agenten de situatie ter plaatse wel dusdanig dat ze hulpverlening hebben aangeboden aan het gezin.

Huisverbod

Er is vervolgens een gesprek geweest met hulpverleners van jeugdzorg en stichting huiselijk geweld en de man en vrouw. Uitkomst van het gesprek was dat de man een huisverbod kreeg, een 10-daagse afkoelingsperiode. In de avond kreeg de man het huisverbod uitgereikt, vlak daarna kwam de 33-jarige vrouw om het leven.

Evaluatie hulpverlening

Het onderzoek naar de dood van de vrouw loopt nog. De politie laat weten dat er ook bekeken wordt of er goed is gehandeld als het gaat om de procedure en beslissingen die genomen zijn in het kader van de hulpverlening.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl