RTV Drenthe zendt docu ‘Ruben en Julian, twee weken tussen hoop en vrees’ uit

PROVINCIE - Op zondag 18 mei zendt TV Drenthe om 17:00 en 22:00 uur een extra uitzending uit van Drents Diep, met daarin de door RTV Utrecht gemaakte documentaire: ‘Ruben en Julian, twee weken tussen hoop en vrees’.
In mei 2013 houdt de verdwijning van de broertjes Ruben en Julian uit Zeist heel Nederland in zijn greep. Zoekacties door politie, leger en vrijwilligers in de weken daarna leveren niks op. Een voorbijganger vindt de lichamen van de jongens bij toeval in een duiker in de weilanden bij Cothen. In de documentaire doet moeder Iris voor het eerst haar verhaal. Een emotionele terugblik op twee weken waarin haar zoons spoorloos waren. Een periode van verdriet en wanhoop met uiteindelijk een dramatische afloop.

Voorafgaand en na afloop van de documentaire spreekt Anthon van der Neut met klinisch psycholoog en psychotherapeut Jos de Keijser, die al twintig jaar onderzoek doet naar complexe rouw, en behandelmethoden heeft onderzocht die effectief blijken te zijn bij rouwverwerking. Dinsdag 13 mei spreekt De Keijser zijn oratie uit als bijzonder hoogleraar ‘Behandeling complexe rouw’ aan de Rijksuniversiteit Groningen. Samen met de overige regionale omroepen is besloten de documentaire collectief uit te zenden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl