Verscherpt toezicht Altingerhof verlengd

Verpleeghuis Altingerhof in Beilen
Verpleeghuis Altingerhof in Beilen
BEILEN - De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het verscherpt toezicht op verpleeghuis Altingerhof in Beilen verlengd. De instelling heeft volgens de inspectiedienst onvoldoende verbeteringen laten zien om het verscherpt toezicht op te heffen.
Verpleeghuis Altingerhof levert zorg aan cliënten met dementie en cliënten met lichamelijke aandoeningen. De IGZ stelde het verpleeghuis eind 2013 voor de duur van een half jaar onder verscherpt toezicht, omdat er structurele tekortkomingen waren in de zorg. Zo zou er niet gewerkt worden met zorgplannen, waarin afspraken staan die samen met de cliënt zijn gemaakt. Ook was de aanwezigheid en deskundigheid van artsen ontoereikend, waren medewerkers onvoldoende geschoold en was de medicatieveiligheid niet op orde.

De inspectiedienst ziet op alle punten vooruitgang, maar zegt dat nog niet alle noodzakelijke verbeteringen zijn doorgevoerd. Ook is er een reorganisatie gaande die risico's kan meebrengen voor de continuïteit van de zorg, aldus de IGZ. Daarom heeft de inspectiedienst het verscherpt toezicht met vijf maanden verlengd.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl