FC Emmen-testspeler Christovao maakt er drie tegen Pelikaan S

VOETBAL - FC Emmen oefende dinsdagavond in Oostwold tegen Pelikaan S, de ongeslagen kampioen van de zaterdag 5e klasse E en won het duel met 1-8. Bij rust was het al 0-6 voor de ploeg van Joop Gall, die rijkelijk gevuld was met testspelers. Één daarvan, Alexander Christovao, werd met drie goals topscorer van de avond. De spits, met een verleden bij FC Groningen en het afgelopen seizoen onder contract bij Cambuur, deed dat in de eerste 45 minuten.
Na rust werd Christovao vervangen door een andere spits die op proef was, Remon van Bochoven (Achilles'29). Van Bochoven, in Groesbeek zes keer trefzeker in de Jupiler League, scoorde één keer. Ook de achtste treffer van de avond kwam van de voet van een proefspeler, namelijk Ismaël Yildirim (Kozakken Boys).

De andere testspelers die in actie kwamen voor FC Emmen waren keeper Marko Meerits (Vitesse), Daniel O'Reilly (Fulham), Randy Onuoha (Almere City).

Vervolg

Joop Gall neemt na vandaag (in ieder geval voorlopig) afscheid van twee spelers. "Meerits gaat terug naar Estland om daar een aantal interlands te spelen. Yildirim heb ik nu al heel vaak gezien, hij mag ook naar huis en misschien vertrekken er de komende dagen nog wel één of twee spelers. O'Reilly blijft overigens wel de hele week."

Scoreverloop Pelikaan S - FC Emmen
0-1 Christovao
0-2 Christovao
0-3 Bannink
0-4 Bannink
0-5 Schokker
0-6 Christovao
1-6 Van Dellen
1-7 Van Bochoven
1-8 Yildirim

Zaterdagavond speelt FC Emmen de laatste oefenwedstrijd voor de zomervakantie bij Sleen. Dat duel begint om 19.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl