Problemen met bouw Hondsrugtunnel

EMMEN - Er zijn problemen met de aanleg van de Hondsrugtunnel in Emmen. De buitenste laag van de tunnel laat los. Bouwbedrijf BAM heeft twee weken de tijd om dat op te lossen, want op 28 mei gaat de westelijke tunnelbuis open voor verkeer.
Volgens wethouder Ton Sleeking is er geen gevaar voor automobilisten. De constructie van de tunnel is goed en veilig, maar door het afbrokkelen van de buitenlaag vallen er stukjes naar beneden.

Veel langer dan twee weken heeft BAM niet om de problemen op te lossen, want op 1 juni begint de gemeente met de aanleg van het nieuwe centrumplein. Dat plein wordt nu gebruikt door het verkeer dat straks door de tunnel moet.

Bij wethouder Sleeking is nog geen reden tot paniek. Hij gaat er vanuit dat het bouwbedrijf de problemen met de buitenste laag op tijd heeft opgelost. Mocht er toch een onveilige situatie ontstaan, dan blijft de tunnel dicht voor verkeer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl