FC Emmen in onderhandeling met Bakkati en Görtz

Said Bakkati
Said Bakkati
VOETBAL - FC Emmen wil de contracften met Said Bakkati en Kevin Görtz verlengen. De twee verdedigers zijn in onderhandeling met de clubleiding. Voor Bakkati ligt er een dubbelrol in het verschiet, want de Drentse profclub wil hem ook inzetten als jeugdtrainer.

Kevin Görtz

Als Görtz bijtekent dan gaat de 24-jarige Emmenaar alweer zijn negende seizoen in bij ded hoofdmacht van FC Emmen. De speler, die zijn voetballoopbaan begon bij DZOH, maakte zijn debuut in het seizoen 2006/2007. In totaal kwam hij in 155 competitieduels in actie voor FC Emmen, waarin hij twee keer scoorde. Dit seizoen begon Görtz moeizaam en leek een afscheid nabij, maar na de winterstop maakt de verdediger een sterke indruk en overtuigde hij Gall en ook de clubleiding van FC Emmen.

Said Bakkati

De 32-jarige Bakkati kwam in de zomer van 2012 over van PEC Zwolle, waarmee hij in zijn laatste seizoen promoveerde naar de eredivisie. De ervaren Groninger (230 competitieduels in het betaalde voetbal en 13 europacupwedstrijden) speelde voor zijn periode bij Zwolle bij sc Heerenveen, ADO Den Haag en Go Ahead Eagles. Naast speler wil FC Emmen Bakkati ook graag inzetten als trainer/coach van de C-jeugd.

Roland Bergkamp

Wat de toekomst voor Roland Bergkamp gaat brengen is nog steeds onduidelijk. Gall wil de clubtopscorer van het afgelopen seizoen dolgraag behouden, maar een gesprek tussen de spits en de clubleiding is er nog niet geweest. "Er is een aanbod gedaan door FC Emmen, maar ik heb gezegd dat ik ook wil wachten op andere clubs", liet Bergkamp eerder al weten. FC Emmen deed Bergkamp een aanbieding die, naar verluidt, een stuk lager is dan zijn huidige contract.

Voor Quenten Martinus, Wout Weghorst, Frits Dantuma, Oebele Schokker, Anmar Almubaraki, Bart Woering, Yannick de Wit en Shkodran Metaj lijkt er geen toekomst meer bij FC Emmen, al sluit Gall een nieuw contract voor Metaj niet uit. "We zoeken linksbenige versterkingen en dan vooral een vleugelverdediger. Daar is ons scoutingswerk op gericht. Metaj heeft het op die positie naar behoren gedaan, maar is in principe een middenvelder." Of Metaj als middenvelder in aanmerking komt voor een contract is de vraag. "Hij doet in ieder geval zijn stinkende best om zich te laten zien op die positie."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl