Emmer politiek bezorgd over fusieplannen Area reiniging

EMMEN - Area Reiniging moet bij haar fusieplannen niet alleen praten met concurrent Rova maar ook andere scenario’s onderzoeken. Dit stelden de fracties van de PvdA en het CDA in Emmen tijdens een commissievergadering.
Vorig jaar kwam Area met een rapport waarin een voorkeur voor Rova bleek. Het bedrijf moest van de politiek toen haar huiswerk overdoen. PvdA-fractievoorzitter Raymond Wanders denkt dat Area ondanks duidelijke uitspraken van de Emmen gemeenteraad toch haar pijlen blijft richten op Rova. Volgens hem zijn de ondernemingsraden van beide bedrijven zelfs al met elkaar in gesprek. De PvdA ziet in elk geval meer mogelijkheden dan alleen een fusie met Rova. Ze denkt hierbij aan zelfstandig blijven van Area maar ook aan een fusie met bijvoorbeeld WSW-bedrijf Emco.

De gemeente is samen met Coevorden en Hoogeveen aandeelhouder van Area. De gemeenteraad mag binnenkort onder geheimhouding de plannen van Area inzien.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl