Zorg over toenemende leegstand in verzorgingshuizen

ASSEN - Steeds meer bedden in Drentse woon- en zorgcentra blijven leeg door de bezuinigingen op de zorg. Zorggroep Drenthe maakt zich daar grote zorgen over.
Zorggroep Drenthe heeft in onze provincie vijf woon- en zorgcentra. De organisatie merkt dat ouderen steeds moeilijker een indicatie krijgen. Mensen moeten hun behoefte aan zorg dan op een andere manier invullen en dat leidt volgens Baukje van der Molen van Zorggroep Drenthe tot steeds meer crisissituaties. Ook is de instantie bezorgd over de overgang van de zorg naar de gemeenten. "Het ontbreekt ons als organisatie aan kaders, we weten eigenlijk niet goed waar we aan toe zijn en hoe het straks na 1 januari verder gaat."

Van der Molen sprak woensdag tijdens een vergadering van provinciale staten. Veel politieke partijen delen de zorg en vinden dat de provincie het probleem in kaart moet brengen en moet aanpakken. Gedeputeerde Rein Munniksma wijst er op dat het Rijk en de gemeenten er over gaan en dat de provincie hierin nauwelijks een rol heeft. Op 22 mei komen de Drentse gemeenten bijeen om te praten over de toekomst van de zorg na 1 januari.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl