Dwingeloo degradeert na nederlaag in beslissingsduel

Dwingeloo degradeert na beslissingsduel tegen Drachten
Dwingeloo degradeert na beslissingsduel tegen Drachten
VOETBAL - vv Dwingeloo speelt volgend seizoen weer in de zondag 3e klasse. De beslissingswedstrijd tegen vv Drachten ging vanavond met 4-2 verloren, waardoor de Friezen via de nacompetitie het tweedeklasserschap nog mogen veilig stellen.
Het duel, dat gespeeld werd op het complex van SV Hoogersmilde, kende een ruststand van 1-0.

Dwingeloo, dat in het seizoen 2009/2010 nog kampioen werd in de 4e klasse C, promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de 2e klasse. Een moeilijk seizoen werd verwacht en die gedachte bleek juist. Dwingeloo verloor van de eerste zes wedstrijden er vijf. Pas op 3 november werd er voor het eerst gewonnen (met 4-2 van Drachten). Rechtreekse handhaving bleek een zeer moeilijk verhaal, maar het geloof dat degradatie kon worden ontlopen via de nacompetitie bleef aanwezig. In de laatste vier duels van het seizoen bleef Dwingeloo zonder nederlaag, maar het gelijke spel van afgelopen zondag bij HODO (waar de thuisploeg in de laatste minuut de 3-3 scoorde) bleek net niet voldoende om Drachten te passeren op de ranglijst.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl