Fractievoorzitters Midden-Drenthe willen opheldering 'misstanden'

BEILEN - De fractievoorzitters in de gemeente Midden-Drenthe willen opheldering over mogelijke 'misstanden' bij de sociale dienst. Aanleiding is berichtgeving via RTV Drenthe hierover.

De fracties komen volgende week woensdag in een spoedvergadering bijeen om te praten over het bijstand- en integratiebeleid van de gemeente. Uit onderzoek van RTV Drenthe blijkt dat de sociale dienst van de gemeente Midden-Drenthe zich schuldig lijkt te maken aan ernstige misstanden. Mensen worden snel gekort op hun uitkering en voelen zich geïntimideerd en niet serieus genomen.


Fractievoorzitter Harma van der Roest reageert geschrokken. De kwestie roept bij haar erg veel vragen en ze wil opheldering van het college. Van der Roest heeft eerder aan de bel getrokken over het feit dat mensen een tegenprestatie moeten leveren voor een uitkering.


Op dit moment lopen er vijftien rechtszaken tegen de gemeente Midden-Drenthe over extreme kortingen op de bijstandsuitkering. Volgens advocaat Jan Brouwer uit Assen worden deze mensen zonder goede reden gekort. Eén cliënt ontvangt al elf maanden geen uitkering meer van de gemeente.


Zie ook:

Misstanden bij sociale dienst Midden-Drenthe

Meer over dit onderwerp:
Beilen
Deel dit artikel: