Celstraf voor viertal na sieradenroof in Ruinerwold

Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
RUINERWOLD - Voor een sieradenroof in Ruinerwold zijn vier vrouwen uit Lelystad veroordeeld tot vier maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk.
Eind 2011 liep het viertal op een erf in Ruinerwold. Een buurvrouw zag de vrouwen achter de woning verdwijnen en een van de verdachten verstopte zich in de bosjes. Ze waarschuwde de bewoonster, die op haar beurt de politie belde.

Toen agenten ter plaatse kwamen, probeerden de vrouwen op de vlucht te slaan, maar het lukte hen niet om uit handen van de politie te blijven. Met een metaaldetector vonden agenten sieraden die in de bosjes onder het zand waren begraven. De sieraden bleken uit de woning te zijn gestolen.

In de Asser rechtbank ontkende het viertal hier iets mee te maken te hebben, maar de officier van justitie en de politierechter geloofden hen niet. De vrouwen zijn vaker veroordeeld voor vergelijkbare misdrijven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl