Hans de Jong nieuwe trainer ACV

Hans de Jong blijft ook na dit seizoen bij ACV
Hans de Jong blijft ook na dit seizoen bij ACV
VOETBAL - Hans de Jong wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van ACV. De 51-jarige oefenmeester uit De Knipe is de opvolger van Hendrik Oosting, die na één seizoen vertrekt. Lange tijd hoopte ACV op de terugkeer van Joseph Oosting, maar die gaf eerder deze week te kennen een terugkeer (nog) niet te willen. Daarna bleven twee kandidaten over: Jan Schulting en Hans de Jong. Uiteindelijk viel de keuze op de laatste.
Hans de Jong heeft een lange staat van dienst als voetbaltrainer. Op amateurniveau was hij actief bij Leeuwarder Zwaluwen, maar hij werkte langdurig bij de betaalde clubs in Friesland. De Jong was bij sc Cambuur gedurende vijf seizoenen hoofd jeugdopleidingen. sc Heerenveen maakte van zijn kwaliteiten gebruik als trainer van B1 en de beloften, maar ook als assistent van de Noorse hoofdtrainer Trond Sollied. Ook maakte De Jong in Heerenveen analyses van tegenstanders en fungeerde hij voor de club als scout in binnen- en buitenland.

Hans de Jong volgde de Academie Lichamelijke Opvoeding, was onder meer voetbaldocent aan het CIOS in Heerenveen, bezit het diploma Coach Betaald Voetbal, en leidde namens de KNVB talrijke voetbaltrainers op. Als speler doorliep hij alle selectieteams van sc Heerenveen inclusief de beloften., totdat een knieblessure voetballen op topniveau onmogelijk maakte. Daarna speelde hij nog tien jaren bij de amateurs van vv Heerenveen in de eerste klasse.

Holder en De Jonge Rosa blijven

Robby Holder (21) speelt ook het volgend seizoen bij ACV. De jonge aanvaller, dit seizoen goed voor zes treffers, begint straks aan zijn tweede seizoen in Assen.

Ook Edu de Jonge Rosa (23) blijft bij ACV. Na enkele gesprekken hebben speler en club daarover overeenstemming bereikt. De competitie 2014-2015 wordt voor Edu het vierde seizoen bij ACV. Dat De Jonge Rosa blijft is opmerkelijk, want enkele weken geleden kreeg de aanvaller nog te horen dat hij moest vertrekken bij de zaterdaghoofdklasser.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl