Poëzie aan de Vaart gekozen door Smederijen van Hoogeveen

HOOGEVEEN - Het project Poëzie aan de Vaart, waarbij kinderen worden gestimuleerd om met taal te spelen, is door de Smederijen van Hoogeveen gekozen om uitgevoerd te worden. Ook de muziekdag Hollandscheveld, schaatsrollators voor de ijsbaan in Elim en de jeugdsoos in Elim krijgen een bijdrage.
Poëzie aan de Vaart krijgt het grootste bedrag. Met 3.600 euro wil dichteres Delia Bremer kinderen van de groepen 7 van basisscholen gedichten laten schrijven over het thema water. Bremer gaat gastlessen geven op de scholen. Doel is laaggeletterdheid tegen te gaan en kinderen te stimuleren met taal te leren spelen. De gedichten komen uit in een bundel en een jury kiest tien beste gedichten die een plek krijgen langs de Hoogeveensche vaart.

Dorpscentrum 't Anker in Hollandscheveld krijgt 750 euro voor de organisatie van een muziekdag. 't Anker gaat muziekworkshops organiseren voor kinderen om ze in aanraking te laten komen met het bespelen van muziekinstrumenten. Aan het eind van de dag geven de kinderen samen een uitvoering. De optredende muzikanten en artiesten moeten zich belangeloos inzetten.

De ijsvereniging in Elim krijgt 500 euro voor het bouwen van rollatorschaatsen zodat ook gehandicapten en kleine kinderen van de ijsbaan gebruik kunnen maken. De jeugdsoos in het dorp krijgt 150 euro voor het kopen van dartborden.

De Smederijen hadden 5000 euro te verdelen die ze gewonnen hadden tijdens de Landelijke Meer Dan Handen Award van het ministerie van VWS. Sinds 2007 worden buurten en wijken via het project De Smederijen nauw betrokken bij het beheer van hun woonomgeving en mogen buurtbewoners meedenken over de verbetering van de leefbaarheid. Dat trekt regelmatig de aandacht van andere gemeenten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl