ACV begint nacompetitie met zege bij Harkemase Boys

VOETBAL - ACV is de nacompetitie voor promotie naar de topklasse begonnen met een minimale zege in Friesland. Harkemase Boys werd met 0-1 verslagen door een treffer van Robby Holder. Aanstaande dinsdag speelt Staphorst op eigen veld tegen Harkemase Boys en volgende week zaterdag valt in Assen, bij ACV - Staphorst, de beslissing welke ploeg zich plaatst voor de volgende ronde.
Kan ACV zich herpakken? Dat was voorafgaand aan het duel in Friesland de grote vraag. Na zeven wedstrijden zonder zege en het verspeelde kampioenschap ook een logische vraag. Het antwoord bleek 'ja'. De ploeg van Hendrik Oosting speelde met meer overtuiging dan de laatste weken en met name verdedigend gezien oogde het een stuk stabieler.

In de eerste 45 minuten was het een gelijkopgaande strijd, waarin beide ploegen op voorsprong hadden kunnen komen. In de tweede minuut schoot Harkemase Boys-spits Heine Uuldriks net naast en tien minuten later knalde Erwin Buurmeijer een fraaie ACV-aanval over. Daarna waren er wel wat hachelijke momenten voor beide doelen, maar echte kansen bleven tot de rust uit.

Kort na de pauze kwam ACV op voorsprong. Denyal Dzemidzic leverde een fraai steekpass af die door Robby Holder langs de kansloze Jacob de Vries werd geschoven: 0-1. De Assenaren hadden het duel daarna snel in het slot kunnen gooien, maar Holder zag zijn medespelers over het hoofd en ging tevergeefs voor eigen succes en na goed voorbereidend werk van Buurmeijer schoot Robin Mulder op de paal. Daardoor werd het nog even billenknijpen voor ACV. Helemaal omdat de één na de ander geblesserd van het veld ging. Eerst moest Holder eraf en hij werd al snel gevolgd door Buurmeijer. Omdat ook Dzemidzic naar de kant was gehaald kon de blessure van Jelle Wagenaar niet worden opgevangen, waardoor ACV de laatste tien minuten met een man minder speelde. Harkemase Boys drong wel aan, maar deed dat zonder echte overtuiging waardoor ACV de minimale voorsprong over de streep trok.

Programma 1e ronde nacompetitie:


dinsdag: Staphorst - Harkemase Boys
zaterdag: ACV - Staphorst (14.30 uur)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl