Sprankje hoop op finale vervliegt bij DOS

HANDBAL - Met tien doelpunten verschil winnen van Quintus en dan hopen op medewerking van koploper Dalfsen zondagmiddag tegen VOC. Dat was de strategie vooraf bij de handbaldames van DOS uit Emmer Compascuum. Maar na de 26-22 zege is het laatste sprankje hoop op de finaleplaats wel vervlogen bij het team van Rob Fiege. "Dit was mijn laatste wedstrijd in het shirt van DOS. Dalfsen gaat niet met 16 verschil winnen van VOC", aldus Kelly Dulfer.
Dulfer en haar teamgenoten wilden wel, maar begonnen uitermate stroef aan het duel tegen Quintus. Pas na drie en een halve minuut maakte Rachel Piekhaar de openingstreffer. Dat stroeve begin was symptomatisch voor de gehele wedstrijd, behoudens de fase na een 6-8 achterstand. DOS kwam langszij en leek door te drukken, getuige de 14-10 voorsprong halverwege. Maar ook na de pauze bleek de thuisploeg te slordig, bleek de overtuiging minimaal en durfde niemand echt haar verantwoordelijkheid te nemen. Het gaatje werd daardoor geen gapend gat en met het uiteindelijke verschil van vier is een finaleplaats een utopie, tenzij er zondagmiddag in Dalfsen een wonder gebeurt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl