Grittenborgh mogelijk opvanglocatie asielzoekers

HOOGEVEEN - Als de huidige asielzoekersstroom naar ons land aan blijft houden is de voormalige gevangenis De Grittenborgh in Hoogeveen in beeld als mogelijk nieuwe opvanglocatie. De voormalige penitentiaire inrichting staat net als andere recent gesloten gevangenissen op een optielijst van het COA.
Het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers laat met nadruk weten dat er nog geen concrete plannen zijn voor het huisvesten van asielzoekers in Hoogeveen. "Momenteel hebben we nog capaciteit genoeg in Veenhuizen en in Ter Apel wordt de komende week een tijdelijk gebouw geplaatst", zegt COA-woordvoerder Alet Bouwmeester. Volgens Bouwmeester is het nog maar de vraag of de huidige grote stroom van vooral Syriërs en mensen uit Eritrea aan zal houden. Het COA is onderdeel van het ministerie van Justitie en dat zijn de gevangenissen ook. "Het is de meest snelle en efficiënte manier om aan huisvesting te komen", aldus Bouwmeester.

Maandag komt staatssecretaris Fred Teeven met de resultaten van het onderzoek naar de plotseling hoge stoom vluchtelingen die naar Nederland komen. Hoogstwaarschijnlijk komen velen van hen binnen via Italië en reizen door naar Noord Europa. Dinsdag is er een debat tussen Teeven en de Tweede Kamer over de situatie.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl