Ontvoerd stel uit Dedemsvaart zat tot het laatste moment in spanning

Huis van Erhard Leffers in Dedemsvaart (Rechten: Chantal Everaardt/RTV Oost)
Huis van Erhard Leffers in Dedemsvaart (Rechten: Chantal Everaardt/RTV Oost)
DEDEMSVAART - Erhard Leffers en Marianne Vos uit Dedemsvaart hebben tot het laatste moment in spanning gezeten tijdens hun ontvoering in Nigeria. Dat zeggen ze in een interview met de Dedemsvaartse Courant.
De twee waren samen met documentairemaker Jandries Groenendijk bijna een week gegijzeld. Ze willen geen interviews geven voor radio en televisie, maar willen hun verhaal wel kwijt in de krant. Ze denken dat er sprake is geweest van domme pech en denken dat de ontvoerders dachten dat ze iets te maken hadden met oliewinning.

Misverstand

"Men heeft gehoord over blanken die projecten bekijken die door Chevron gebouwd zijn, in een gebied dat niet door toeristen bezocht wordt, dus moesten we wel een connectie hebben met de oliewinning in het gebied," vertelt Marianne in de krant. Het duurde dagen voordat het misverstand duidelijk werd.

De ontvoering was een angstige ervaring vertelt Leffers in de krant: "Zelfs toen we bijna vrij waren en over een lange steiger weg moesten lopen, was ik nog bang dat ze ons alsnog neer zouden schieten. Het is die angst die mij het meest geraakt heeft, niet het feit dat wij als mannen geschopt en geslagen zijn. Dat doet mij niet zo veel, maar die angst."

Thuiskomst

Ze zijn erg blij met alle reacties sinds de thuiskomst: "We zijn enorm blij met alle positieve reacties en steun die er tijdens onze ontvoering is geweest. We kunnen niet iedereen bedanken, maar willen dat bij deze doen. Mensen willen ons helpen, er is veel medeleven en dat is allemaal hartverwarmend."

Het interview in de Dedemvaartse Courant is hier te lezen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl