Personeelsleden CQ voeren actie voor behoud centrum voor de kunsten

EMMEN - Personeelsleden en zelfs een oud-directeur van het centrum voor de Kunsten, CQ leggen zich niet neer bij het faillissement van de instelling. Ze hebben zich gegroepeerd en noemen zich RAM, Reuring Arbeidswillige Medewerkers.

CQ in Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn vroeg vorige week het faillissement aan. De gemeenten waar het centrum actief was, wilden niet meebetalen aan een reorganisatie. CQ zag geen andere oplossing dan faillissement aanvragen.

RAM, de actiegroep, wil dat er alles aan gedaan wordt om het faillissement op te heffen. Als er een doorstart komt dan willen de actievoerders dat er een nieuwe directie komt. Volgens RAM is de huidige directie niet van plan om het reorganisatieplan te wijzigen. Ze zouden daarmee nog steeds de financiële steun van de gemeenten niet krijgen.

Door het faillissement zouden zeker vijftig docenten op straat staan. RAM wil dat er nieuw werk voor hen gevonden wordt. Bertus Beltman, oud-directeur van CQ en woordvoerder van RAM, had graag gezien dat het personeel in dienst kon blijven en de veranderingen geleidelijk worden doorgevoerd. "Nu iedereen op straat wordt gezet, moeten ook ontslagkosten worden betaald. Het is moord met voorbedachte rade", aldus Beltman. RAM wil dat de nieuwe gemeenteraad van Emmen goed wordt geïnformeerd. Ook de 2300 leerlingen zullen worden ingelicht.

Meer over dit onderwerp:
Emmen
Deel dit artikel: