FNV Bondgenoten overweegt procedure tegen Midden-Drenthe en aardbeienteler Sturing

BEILEN - FNV Bondgenoten duikt ook in de mogelijke misstanden bij de sociale dienst in Midden-Drenthe en het- in hun ogen- te werk stellen van bijstandsgerechtigden bij aardbeienteler Sturing uit Hooghalen.
Vakbondsbestuurder Jan Lutje noemt de handelwijze 'mensonterend' en overweegt een procedure aan te spannen. Aanleiding voor de vakbond om de gang van zaken in Midden-Drenthe te bekijken is de berichtgeving bij RTV Drenthe. Daaruit blijkt dat mensen snel worden gekort op hun uitkering, als ze klagen over arbeidsomstandigheden. Er lopen inmiddels vijftien rechtzaken tegen de gemeente. Lutje vindt de zaak in Midden-Drenthe veel weg hebben van uitbuiting, omdat mensen met de rug tegen de muur gedwongen worden aan het werk te gaan.

Volgens de vakbond wordt er, met het verplicht werken bij aardbeienteler Sturing in Hooghalen, mogelijk ook nog in strijd gehandeld met de cao die geldt voor de sector open teelt. Vakbondsbestuurder Lutje gaat onderzoeken of FNV Bondgenoten hiertegen een procedure gaat beginnen. "Wij als sociale partner moeten erop toezien dat de cao toegepast wordt, en zover ik dat nu kan bekijken gebeurt dat niet bij Sturing."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl