Onrust onder personeel stichting Baasis

TYNAARLO - Het rommelt nog steeds bij Stichting Baasis in Tynaarlo. Een extern bureau komt binnenkort met adviezen die weer rust moeten brengen bij de organisatie die het onderwijs op de openbare basisscholen in de gemeente Tynaarlo en Haren verzorgt.
Het is daar al lange tijd onrustig vanwege bezuinigingen en reorganisatie. Een deel van het personeel heeft het vertrouwen in de directeur-bestuurder opgezegd. Zij hebben last van stress door de reorganisatie en geen vertrouwen in de koers van de directeur-bestuurder. Op verzoek van de Raad van Toezicht brengt een adviesbureau nu in kaart wat er moet gebeuren.
Volgens het bureau zijn de onderlinge verhoudingen bij Baasis flink verstoord en is er gebrek aan communicatie en duidelijke informatie.

De vakbond is op de hoogte van de onrust bij Baasis, maar heeft geen signalen van intimidatie of angstcultuur gekregen, waar volgens een aantal personeelsleden sprake van zou zijn. Volgens Eugenie Stolk van de Algemene Onderwijsbond is het niet ongebruikelijk dat er tijdens een reorganisatie onrust ontstaat, volgens haar heeft de directeur-bestuurder een moeilijke klus te klaren. Wel pleit ze voor meer overleg en communicatie.

De directeur-bestuurder en de Raad van Toezicht willen nu nog niet reageren, zij willen afwachten met welke aanbevelingen het adviesbureau komt.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl