Groeiend verzet tegen plan N34 bij Klijndijk

KLIJNDIJK - De plannen van de provincie om bij Klijndijk een nieuwe aansluiting op de N34 te maken krijgen steeds meer weerstand, ook bij de politiek. Dat bleek tijdens een informatiebijeenkomst.
De bijeenkomst in Klijndijk werd druk bezocht. Veel inwoners uit Klijndijk, Emmermeer en 't Haantje zijn tegen het plan, omdat ze vrezen voor een toename van verkeer. Ze pleiten er voor om de huidige aansluiting Emmen-Noord, die in de plannen van de provincie moet verdwijnen, aan te passen. De provincie zegt dat uit onderzoek blijkt dat een aansluiting bij Klijndijk de beste variant is.

Onder grote druk van de staten is ook de variant om de huidige aansluiting Emmen-Noord om te bouwen nog in beeld. Bij de bijeenkomst werd daarvan één tekening getoond, maar deze variant is niet doorgerekend. Veel politici vinden dat dat alsnog moet. Volgens fractievoorzitter Niek Wind van Gemeentebelangen moet de raad van Borger-Odoorn een goede keuze kunnen maken. De raad moet het bestemmingsplan goedkeuren.

De SP in Provinciale Staten wil eind deze maand in debat met verantwoordelijk gedeputeerde Henk Brink. Statenlid Ko Vester zegt dat er geen draagvlak voor het plan is en hij heeft ook grote zorgen over de aanrijtijden van hulpdiensten die vanuit Emmen naar de omliggende dorpen moeten.

Voorstanders van de aansluiting bij Klijndijk zijn er ook, zo noemt Dorpsbelangen Odoorn het een prima plan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl