Iwema weg bij Team Machado

Jasper Iwema
Jasper Iwema
MOTORSPORT - Jasper Iwema heeft afgelopen weekend zijn laatste race gereden voor Team Machado in het Spaans Moto3 kampioenschap. Het team kan de hoge verwachtingen en de gemaakte beloften niet nakomen.
"Op deze manier rijd ik mezelf het graf in", aldus Iwema in een reactie. "We zijn op dit moment aan het kijken op welke manier we uit elkaar kunnen gaan. Het team wil wel meewerken, maar dan zijn we wel het sponsorgeld kwijt dat we in dit project hebben gestopt."

Materiaal

Iwema had voorafgaand aan het seizoen hoge verwachtingen van het Spaanse team, dat vorig jaar nog onder de naam Team Andalusia aan de GP's meedeed. Vooral door de crisis in Spanje was dat dit seizoen niet meer mogelijk. Ook Iwema moest (noodgedwongen) deze stap maken, maar begon vol goede moed aan het nieuwe avontuur. Met een aantal trouwe sponsors en manager Jan Abbink waagde hij de gok, maar na twee raceweekenden is de conclusie helder: "Het is niet geworden waarop we hoopten", aldus Iwema die zaterdag op het circuit van Le Mans 24e werd. De coureur uit Hooghalen wordt in zijn conclusie gesteund door zijn monteurs, waarvan er één onlangs al opstapte vanwege de matige kwaliteit van het materiaal. Volgens de monteurs van Iwema wordt niet het materiaal geleverd waarvoor wordt betaald. Zo werd de verkeerde versnellingsbak meegenomen naar Frankrijk en bleek de topsnelheid van de machine zo'n 20 kilometer per uur lager dan de machines in de top-10. Één van de monteurs adviseerde Iwema na de race dan ook om per direct te breken met het team omdat de Drent volgens hem bezig is aan een onmogelijke opgave.

KRP Team

Als Team Machado voet bij stuk houdt en al het geld van Iwema houdt, dan is het seizoen in het Europees Kampioenschap alweer voorbij. Iwema: "Er is dan simpelweg geen budget om bij een ander team binnen te komen. Is er wel geld, dan is die kans er wel bij het Britse KRP Team. Met dat team rijd ik ook met een wildcard de TT. Ik richt me dan ook volledig op de laatste zaterdag van juni. Dat moet de ultieme race worden dit seizoen. Dat gun ik iedereen om me heen en vooral de sponsors die in me zijn blijven geloven."

Test

Iwema laat in ieder geval de komende twee races in het Spaans kampioenschap schieten. "Ik mag wel één race testen op een KRP-machine, maar ik geef de voorkeur aan een extra test in de maand juni op het TT-circuit. Daar moet het tenslotte ook gebeuren. Wat ik daarna ga doen is nog onduidelijk. In principe rijd ik dus één race op de FTR/KTM, maar wie wat er nog in het vat zit als ik een super TT beleef."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl