Borger-Odoorn onderbouwt plan zandwinning

Zand wordt gebruikt om drinkwater te filteren
Zand wordt gebruikt om drinkwater te filteren
ELLERTSHAAR - De gemeente Borger-Odoorn heeft via een brief aan de Raad van State uitgelegd waarom de gemeente wil meewerken aan de uitbreiding van zandzuigerij Vos. Omwonenden hebben tegen de uitbreiding geprotesteerd.
Het zandzuigbedrijf wil een nieuwe put in gebruik nemen, die uiteindelijk uitgroeit tot een plas van maximaal 54 hectare. De gemeenteraad stemde in met het bestemmingsplan, maar omwonenden stapten naar de Raad van State. Het hoogste rechtscollege heeft de gemeente om aanvullende informatie gevraagd.

Volgens wethouder Freek Buijtelaar is er bij de omwonenden vooral zorg over wat er na de periode van 20 jaar met het gebied gaat gebeuren als de zandwinning dan is gestopt. Buijtelaar zegt dat het de bedoeling is om dan een recreatieve bestemming aan het gebied in Ellertshaar te geven, met wandel-, fiets- en ruiterpaden. In de brief heeft de gemeente dit voornemen nog eens duidelijk benadrukt.

Het is nog onduidelijk wanneer de Raad van State uitspraak doet.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.