Wethouder Tynaarlo bezorgd over onderwijskwaliteit

VRIES - Wethouder Miriam Engels van Tynaarlo maakt zich zorgen over de kwaliteit van het openbaar onderwijs in die gemeente.
Sinds de Stichting Baasis, verantwoordelijk voor het openbaar basisonderwijs in de gemeenten Tynaarlo en Haren, besloot tot een ingrijpende reorganisatie, heerst er onder het personeel een sfeer van angst en wantrouwen, weet Engels. Dinsdag kwam daarbij het bericht dat directeur Wietse Blink van Baasis zich ziek meldde nadat leerkrachten hem beschuldigen van intimidatie. Verder zijn de financiën bij Baasis zorgelijk en de onderwijsinspectie gaf de openbare basisschool in Zeijen het predikaat 'zeer zwak'.

Toch heeft de Raad van Toezicht van Baasis de wethouder verzekerd dat de kwaliteit van onderwijs gewaarborgd is. Voor haar reden om de Raad voorlopig het voordeel van de twijfel te geven. Mocht dat onterecht blijken, dan grijpt ze naar eigen zeggen in.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl