Al 400 handtekeningen tegen bezuiniging stadsbussen Hoogeveen

HOOGEVEEN - Er zijn in een week tijd meer dan 400 handtekeningen ingezameld tegen bezuinigingen op de stadsbussen in Hoogeveen. Initiatiefnemer van de petitie en reiziger Nico Takkenberg is tevreden maar gaat door met zijn handtekeningenactie.
Het OV-bureau Groningen-Drenthe wil opnieuw 1,8 miljoen euro bezuinigen op het busvervoer, dit keer vooral op de stadslijnen in Meppel, Hoogeveen en Assen. Als je de stadslijnen niet twee maar één keer per uur laat rijden, en ’s avonds en in het weekeinde niet of nauwelijks dan kun je al bijna acht ton besparen volgens het het OV-bureau Groningen- Drenthe. Maar volgens Takkenberg is er in Hoogeveen de afgelopen jaren al fors gesneden in de stadsbussen. 'In Hoogeveen reden ze eerst ieder kwartier, dat werd eens in het half uur en straks gaat lijn 2 naar een uursdienst. Dat is zo onaantrekkelijk dat reizigers af zullen haken. Vooral omdat er dan hele lange overstappen zullen ontstaan op andere bussen en treinen.'

Het OV-bureau zegt alleen in de dienstregeling te snijden op momenten dat de stadsbussen minder gebruikt worden en dat streeklijnen de taak deels over kunnen nemen. Actievoerder Takkenberg beaamt dat er in de avonduren en op zondag minder reizigers zijn, maar denkt ook dat de tellingen van het aantal reizigers vermoedelijk niet kloppen. Volgens hem functioneerden een tijd lang de OV-chipkaartapparatuur in de stadsbussen niet goed.

Op 27 mei hebben de gemeenten een overleg met het OV-bureau. Daar zal ook de gemeente Meppel haar bezwaar tegen inkrimping van de stadsdienst kenbaar maken. Gemeenten en reizigers kunnen daarna schriftelijk hun zienswijzen indienen, bezwaar aantekenen kan niet.

Het OV-bureau neemt op 20 juni een definitief besluit over de nieuwe dienstregeling. Daarvoor wil actievoerder Takkenberg zowel bij het OV-bureau als de provincie aandacht vragen voor zijn actie tegen de busbezuinigingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl