Hijkense genomineerd voor titel Hulpverlener van het Jaar

Petstra werkt voor Meldkamer Noord-Nederland
Petstra werkt voor Meldkamer Noord-Nederland
HIJKEN - Mariska Petstra uit Hijken maakt morgen kans op de titel Hulpverlener van het Jaar 2014. Als medewerker van de Meldkamer Noord-Nederland is zij genomineerd voor deze titel.
Petstra heeft haar nominatie onder meer te danken aan haar inzet bij de grote, fatale brand aan de Kelders in Leeuwarden. Een kwartier lang had zij de man aan de lijn, die uiteindelijk bij deze brand om het leven kwam. Samen met haar brandweercollega's probeerde Petstra het slachtoffer te helpen. Het was een heftig moment, maar de Drentse hulpverlener heeft in de meldkamer veel ervaring met ernstige incidenten. Zo was Mariska Petstra ook aan het werk tijdens de brand op de scheepswerf in De Punt, waarbij drie brandweermannen om het leven kwamen.

De Hijkense voelt zich vereerd met de nominatie. Ze noemt het een waardering voor haar vak en ook voor al haar directe collega's bij de brandweer. De prijs wordt morgen in Enkhuizen uitgereikt door minister Opstelten. Andere genomineerden zijn medewerkers van het politiebureau Utrecht Centrum en medewerkers van de Ambulance Amsterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl