Uitkeringsgerechtigde: hopen dat waarheid boven tafel komt

BEILEN - Uitkeringsgerechtigde Hendrikjan van der Laan hoopt dat het externe onderzoek naar de uitvoering van het sociale beleid van de gemeente Midden-Drenthe, de waarheid boven tafel zal brengen.
Van der Laan werd drie maanden gekort omdat hij teveel zou roken. Hij was gisteren aanwezig bij de extra raadsvergadering over het onderwerp in Beilen. Op de publieke tribune was een sfeer van spanning en boosheid, die niet helemaal is weggenomen. "Ik hoop dat met het onderzoek de waarheid boven tafel komt", zegt Van der Laan. "Hoe werkconsulenten hun werk doen en hoe er met de klachtenstroom wordt omgegaan."

De waarheid komt er volgens Van der Laan, ook al worden mensen niet onder ede gehoord. "Dat denk ik wel. En anders denk ik dat de publicaties wel online komen en dan kunnen ze er niet meer onderuit. Ik denk dat de onderzoekers moeten kijken hoe de werkconsulenten te werk gaan en ze moeten bij mensen langsgaan die een bezwaar hebben ingediend."

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl