'Snel aan de slag met extern onderzoek bij sociale dienst'

BEILEN - De raad van Midden-Drenthe gaat zo snel mogelijk aan de slag met de onderzoeksopdracht en de onderzoeksvragen voor een extern bureau, dat de sociale dienst moet doorlichten.
Dat zeiden raadsleden van PvdA, CDA, VVD en Gemeentebelangen Smilde- Beilen-Westerbork zaterdag in het Radio Drenthe-programma Cassata. Ze hebben haast, omdat ze snel afwillen van alle negatieve publiciteit over het strenge bijstandsbeleid in Midden-Drenthe, en ook snel helderheid willen over wat er wel en niet klopt van alle verhalen rond vermeende misstanden op sociale zaken. De raad bespreekt de onderzoeksopdracht op 12 juni in het openbaar.

En hoewel de raadsfracties er niet op uit zijn, kan zo'n extern onderzoek ook zeker consequenties hebben voor de kersverse CDA-wethouder Gerard Lohuis, mochten er grove fouten naar voren komen in het bijstandsbeleid. Hoewel hij amper twee weken wethouder is, is hij verantwoordelijk voor het bijstandsbeleid, aangezien zijn voorganger CDA-wethouder Henk van Hooft er niet meer zit en dus ook niet meer naar huis gestuurd kan worden.

Verder moet in het onderzoek, zo vinden de raadsleden, ook nadrukkelijk worden gekeken naar beschuldigingen over onrust op sociale zaken bij Midden-Drenthe. Daarover is een brief gekomen van een voormalige medewerkster die met problemen is weggegaan. Ze rept over 'een intimiderende machtsstructuur'.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl