Werkstraf voor geweld en diefstal zweefmolen

Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
Kantoorpersoneel rechtbank Assen straks dan toch naar Groningen?
ASSEN/VEENOORD - Voor de diefstal van een zweefmolen en de bedreiging en mishandeling van de eigenaren van de molen heeft een 65-jarige man Noordscheschut 150 uur werkstraf gekregen Daarnaast legde de rechter hem twee maanden voorwaardelijke celstraf op en een boete van 1500 euro.
In februari haalde de 65-jarige zonder toestemming de zweefmolen uit een loods in Veenoord. Hij beweert dat hij de rechtmatige eigenaar is van de kermisattractie met een waarde van 18.000 euro. De zweefmolen is volgens hem de inzet bij een financieel conflict dat hij met de vader van de twee jonge eigenaren heeft. Hij beweerde te worden opgelicht door de vader en zijn zoon en dochter.

Toen die de diefstal opmerkten bij de loods ontstond er ruzie, waarbij de verdachte een mes op de keel van de dochter zou hebben gezet en de keel van de zoon zou hebben dichtgeknepen. Volgens de man hebben de twee dat verhaal verzonnen. Ook het eigendomsbewijs van de zweefmolen dat de tieners hebben, is volgens hem vals. De rechter geloofde de verklaringen van de broer en zus wel.

De twee hebben hun zweefmolen nog niet terug, omdat de 65-jarige dief die op een geheim adres in België heeft gestald. De twee eigenaren lopen hierdoor inkomsten mis en eisen 50.000 euro. Hiervoor verwees de rechter ze naar de burgerlijke rechter.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl