Honderden banen op de tocht bij De Noorderbrug

ASSEN - Bij zorginstelling De Noorderbrug staan honderden banen op de tocht. Dat is het gevolg van bezuinigingen in de zorg.
De zorginstelling gaat voorlopig uit van tweehonderd arbeidsplaatsen, maar dat kunnen er ook meer of minder worden. De Noorderbrug verleent zorg aan mensen met een lichamelijke handicap. De organisatie heeft meer dan twintig vestigingen in Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel. Er werken ruim negenhonderd mensen.

Geschokte reacties

De medewerkers zijn onlangs door hun werkgever ingelicht over de mogelijke ontslagen. Volgens vakbond CNV Publieke Zaak is er geschokt gereageerd. Binnenkort worden er afspraken gemaakt over een sociaal plan. De CNV vindt dat mensen, die op straat komen te staan, weer in dienst moeten worden genomen als er binnen vijf jaar nieuwe vacatures ontstaan binnen De Noorderbrug.

Afwachten

De Noorderbrug zelf wil nu nog niet ingaan op de gevolgen voor personeel en cliënten. Bestuurder Marianne van der Harten wacht daarmee tot er meer duidelijk is over de omvang en de aard van de bezuinigingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl