Hoogeveens drugsbeleid nog strenger

HOOGEVEEN - Burgemeester en wethouders in Hoogeveen willen een hardere aanpak van hard,- en softdrugs. Wie zich bezighoudt met de illegale productie of handel in drugs kan er in de toekomst op rekenen dat zijn pand meteen op slot gaat.
In Hoogeveen was er al een verbod op coffeeshops en werd illegale wietteelt bestreden. Hennepkwekers kregen behalve vervolging door justitie vaak een waarschuwing van de gemeente. Die waarschuwing vervalt nu: een drugspand gaat meteen voor een half jaar dicht, ook als het gaat om een hennepkwekerij in een huis met een gezin. Dat gezin wordt dan op straat gezet. Bij een tweede drugsovertreding gaat het pand een jaar dicht, bij een derde keer doet de burgemeester het pand voor onbepaalde tijd op slot.

Hoogeveen volgt hiermee het voorbeeld van Emmen dat een zero tolerance-beleid hanteert. De verwachting is dat meer Drentse gemeenten zullen aanhaken. Als er een gemeente is die dat niet doet, kan dat een aanzuigende werking hebben vanuit een buurgemeente waar het drugsbeleid wel strenger is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl