Emmer toyisten eren Afrika in kunstwerk de Big Five

de Big Five
de Big Five
EMMEN - De toyisten uit Emmen hebben vanmiddag hun nieuwste kunstwerk onthuld. Het schilderij is ook nog eens het etiket van drie flessen Zuid-Afrikaanse Boschendal wijnen. Het schilderij heeft als naam de Big Five.
Op het doek zijn de vijf dieren van de Big Five te zien: de leeuw, de olifant, de neushoorn, de panter en de buffel. Ook zijn de contouren van de tafelberg zichtbaar. In eerste instantie wilden de toyisten Nelson Mandela niet op het witte doek vereeuwigen. Maar tijdens het schilderen overleed Mandela. Daarop besloten de drie kunstenaars Dejo, Mano en Jaf'r om de oud president toch te eren. Hij staat afgebeeld als een flamingo.

De Big Five is in het Stedelijk Museum in Amsterdam onthuld en is onderdeel van een exclusive Toyisme expostie van één dag. Voor de gelegenheid maakten de kunstenaars nog een nieuw schilderij met als titel The Magical History Tour. Dat bestaat uit de stervende zwaan van het balletstuk Het Zwanemeer met onder haar vleugels dertien overleden muzikanten, onder wie Jimmy Hendrix, Amy Winehouse en Freddy Mercury.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl