ZBC blijft derdeklasser na zege op KSC

Alcides wint Drentse derby
Alcides wint Drentse derby
VOETBAL - ZBC uit Zweeloo speelt ook volgend seizoen in de zondag 3e klasse. De ploeg van scheidend trainer Jaap Scholing speelde uit in Schoonoord met 0-0 gelijk tegen KSC. Dat was voldoende, omdat het thuisduel met 2-1 werd gewonnen.
ZBC en KSC waren net als zondag aan elkaar gewaagd, al zette KSC vanaf de eerste minuut volop druk op de defensie van de rood-witten uit Zweeloo. Onder leiding van doelman Giel Bakker hield ZBC echter de nul, waardoor de thuisploeg ook volgend seizoen 3e klasse speelt.

Voor KSC zit het seizoen er nog niet op. De ploeg uit Schoonoord speelt zondagmiddag in Westerbork (neutraal terrein) een halve finale tegen Stanfries uit Appelscha om een ticket naar de 3e klasse. de wedstrijd begint om 14.00 uur.

Publiekswissel Ruud Jalving

ZBC'er Ruud Jalving kreeg in de slotfase een meer dan verdiende publiekswissel. De 40-jarige routinier zet na een fantastische voetballoopbaan een punt achter het prestatief voetbal. Op zaterdag 21 juni staat de afscheidswedstrijd op het programma.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl