Zonnige start van NK ballonvaren in Wezuperbrug

WEZUPERBRUG - Het Open Nederlands Kampioenschap ballonvaren in Wezuperbrug is zonnig van start gegaan. Na de vele regenval van de afgelopen dagen ging het toernooi gisteravond van start. Vorig jaar werden meerdere vluchten afgelast vanwege het slechte weer.
Dertig teams uit heel Europa gingen vanaf Molecaten Park Kuierpad? de lucht in. De ballonnen hadden weinig ruimte en werden tegen elkaar aan opgeblazen. De teams gaan vriendschappelijk met elkaar om, maar er is wel een wedstrijdelement. In de lucht moeten de ballonnen opdrachten uitvoeren. Zo moeten er zandzakjes gedropt worden op bepaalde plekken of exacte routes worden afgelegd.

Christoffer Mundt uit het Deense Kopenhagen is in het dagelijks leven leraar op een middelbare school. Hij is piloot van het Dong Energy Balloon Team. Dit weekend maakt hij zijn duizendste vaaruur in een luchtballon. Hij was blij met de eerste vlucht in Drenthe.

Het hele Hemelvaartweekend wordt er bij Wezuperbrug nog gevaren voor het Open Nederlands Kampioenschap.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl