Emmen wil Roparun-hoofdstad worden

EMMEN - De hardloopestafette Roparun, met routes van Parijs naar Rotterdam en van Hamburg naar Rotterdam, komt op eerste Pinksterdag door Emmen. Emmenaren Laurens en Willem Meijer willen dat niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ze willen dat Emmen Roparun-hoofdstad wordt.
De Emmenaren hebben het voor elkaar gekregen dat de deelnemers door het Dierenpark rennen. Verder treden in het centrum bandjes en een dj op. Dit allemaal om de hardlopers aan te moedigen.

Vorig jaar sleepte Emmen een nominatie voor Roparun-hoofdstad in de wacht, goed voor tienduizend euro. Dat geld is uitgedeeld aan instellingen die palliatieve zorg voor kankerpatiënten bieden. De winnaar krijgt vijftigduizend euro.

Vader en zoon Meijer kwamen op dit idee door de Turfrunners. Dat is een team uit Zandpol dat meedoet aan de Roparun. Volgens hen is het erg fijn om door je thuisstad te lopen en dan aangemoedigd te worden door vrienden en familie.

De Roparun start zaterdag 7 juni, de doorkomst in Emmen is op zondag. Maandag 9 juni, tweede pinksterdag, is de finish in Rotterdam.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl