Waterschap Vechtstromen: Maatregelen tegen wateroverlast hebben effect

GEES - Waterschap Vechtstromen zegt dat de genomen maatregelen tegen de wateroverlast effect hebben. Op steeds meer plekken gaat het waterpeil naar de normale waarden.
Bij Roonboom en Steigerwijk wordt nog steeds water vastgehouden. Het water kan volgens Jan van Hoek van het waterschap niet te snel worden afgevoerd, omdat er dan teveel stuwing ontstaat. Het water wordt gecontroleerd losgelaten via het Loodiep en de Hoogeveensche Vaart. De zandzakken bij Gees worden na het weekend weer weggehaald. Het waterschap was bang voor het wegspoelen van de berm bij het fietspad bij het gemaal Bollema. De noodpomp in de wijk Beeklanden is uitgezet. Het overtollig water in de wijk is afgevoerd.

Als het opnieuw zo hard gaat regenen als deze week, dan zal het noodscenario weer in werking gaan. "Elk uur dat het nu droog is en de zon schijnt, gaat het goed. Op sommige percelen was er 100 procent verzadiging. Dit zal nu minder worden en de grondwaterspiegel zal weer dalen. Er zijn nog steeds veel mensen van het waterschap aan het werk. Ook draaien de gemalen nog steeds. Er zijn nog geen zwakke plekken ontdekt, maar dat wordt nog geïnventariseerd en geëvalueerd", legt Van Hoek uit.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl