Rowin Heynen verrast tijdens European League

KLAZIENAVEEN - Rowin Heynen uit Emmer Compascuum heeft verrast tijdens de European League in Klazienaveen. In de klasse van de 15 en 16-jarige werd de pas 14-jarige Drent gisteren derde, vandaag haalde hij opnieuw de finale en eindigde hij op de achtste plaats.

Jordy van der Heijden uit Bovensmilde haalde gisteren bij de Elite-mannen ook verrassend de finale. Maar toen was de pijp leeg en werd hij achtste. Vanmiddag werd Van der Heijden in de kwartfinale van zijn fietsgereden. Hij hield slechts wat schaafwonden aan zijn valpartij over maar de wedstrijd was daarmee wel over. Martijn Scherpen uit Barger Compascuum werd gisteren in de series uitgeschakeld en vanmiddag strannde hij in de achtste finales.
Ook was er succes voor Tessa Geerling uit Schoonebeek. Zij won vandaag zowel de Cruiser-klasse op de 24-inch wielen en ook de 20-inch klasse. Gisteren werd ze tweede. Haar broer Nick Geerling haalde als eerstejaars junior verrassende de finale en werd knap zesde.
In de klasse van de 30 tot de 39 jarigen won de voorzitter van de organiserende vereniging Rapid Wheels; Jeroen de Geus brons.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl