MSC naar finale voor plek in Topklasse

VOETBAL - Ondanks een 3-0 nederlaag in en tegen Dongen is MSC weer een stap dichterbij de zo felbegeerde topklasse gekomen. Uiteindelijk bleek de 5-1 thuisoverwinning van afgelopen donderdag genoeg om die finale te bereiken. Op tweede Pinksterdag is EDO uit Haarlem de tegenstander in de finale die op neutraal terrein zal worden afgewerkt.

Voorzichtig

MSC begon erg voorzichtig aan de wedstrijd en liet de thuisclub het initiatief. Dat resulteerde in de beginfase in twee kleine kansen voor Revy Rosalia en Robert Mutzers. De Meppelers kwamen in die fase niet verder dan een kopbal van Carlos Lopes Macedo op het dak van het doel. Halverwege de eerste helft kwam Dongen op voorsprong. Een hoekschop van Fatih Kamaci werd door Daan Poelmans ingeschoten en op de vijfmeterlijn nog van richting veranderd door Sander de Bont (1-0). MSC probeerde daarna terug te komen in de wedstrijd, maar leed steeds te snel balverlies. Dongen daarentegen kreeg nog een paar kleine kansen, maar steeds stond keeper Marc Holterman Brabants succes in de weg.

Sander de Bont

In de tweede helft kwam MSC beter in het spel en kreeg ook een aantal goede kansen. Een inzet van Marcel Linthorst bleef op de doellijn liggen en een schot van Camiel Fidom ging net naast. Bjorn Bakker ging alleen op het doel af, maar werd op het laatste moment van de bal gegleden door een verdediger van Dongen en een schot van Carlos Lopes Macedo werd met moeite verwerkt door de keeper van de thuisclub. Uit de eerste tegenaanval van Dongen was het wel raak. Opnieuw was het Sander de Bont die verantwoordelijk was voor het doelpunt (2-0). Echt gevaarlijk werd de thuisclub daarna niet meer. Tot twee minuten voor het einde. Een aanvaller van Dongen werd binnen het strafschopgebied aangetikt en uit de toegekende penalty scoorde Sander de Bont zijn derde doelpunt (3-0). Ondanks een slotoffensief van Dongen bleef MSC overeind en plaatste zich op basis van het totaalresultaat voor de finale van de nacompetitie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl