Rolder Boys zet forse stap naar 1e klasse

VOETBAL - Alleen een complete offday kan Rolder Boys nog van promotie naar de 1e klasse afhouden. De ploeg van Martin Drent won de eerste finalewedstrijd tegen LSC 1890 uit Sneek met 5-1 en volgende week zondag is in Friesland de return. "Dit mogen we nooit meer weggeven", aldus topscorer Danny Hingstman.
Als Rolder Boys de voorsprong weet vast te houden dan speelt de club uit Rolde voor het eerst in de clubgeschiedenis op 1e klasse-niveau.

Droomstart

Rolder Boys kende een droomstart tegen de club uit Friesland, die in de halve finale twee keer wist te winnen van Noordster. Binnen 8 minuten leidde de Drentse club met 2-0. Tim van Huffelen, geholpen door een LSC'er zorgde voor de 1-0 en Danny Hingstman scoorde de tweede voor Rolder Boys. De gasten speelden verzorgd voetbal, maar zonder enige dreiging. De defensie van de thuisclub kwam na de 2-0 dan ook nauwelijks in de problemen, terwijl de aanvallers continu dreigend waren. De 3-0, kort voor rust, van Ferdi Hidding op aangeven van Hingstman, was dan ook geen verrassing.

4-2 of 5-1

Kort na rust scoorde Rolder Boys opnieuw. Deze keer was het voorbereidende werk van Hidding en was de goal van Hingstman: 4-0. LSC 1890 gaf niet op en drong Rolder Boys terug op eigen veld. Via Theo Ydema werd het 4-1. Hij profiteerde van miscommunicatie in de defensie van de thuisploeg, waarbij ook doelman Jeroen Seefat niet vrijuit ging (te ver uit zijn goal). Rolder Boys was even van slag en de 4-2 hing in de lucht. Heel even dacht LSC 1890 die tweede treffer ook te maken, maar invaller Haven kopte raak in buitenspelpositie. In de tegenaanval scoorde Van Huffelen zijn tweede van de middag en de vijfde van MSC: 5-1.

"Dat is echt een wereld van verschil. Of het wordt 4-2 of 5-1. Nu hebben ze waarschijnlijk geknakt", aldus Hingstman die in de belangstelling staat van het Asser ACV. "Ik heb gehoord da ze interesse hebben, maar heb zelf nog geen telefoontje gehad. Maar als we met dit team de 1e klasse halen, dan moeten ze wel met een heel goed verhaal komen. In principe blijf ik hier. We hebben een echt vriendenteam."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl