Proef met gezonde vakantie in Drenthe

EMMEN - Twaalf 55-plussers doen deze maand in Zuidoost-Drenthe mee aan een pilot over vakanties en gezondheid. Ze brengen een geheel verzorgde gezonde vakantie door met allerlei (sport-)activiteiten in Parc Sandur, recreatiepark Zandpol, bij Hampshire in Erica of bij Landal Orveltermarke.
Doel van het project is dat toeristische ondernemingen meer inzicht krijgen in de behoeften van oudere mensen en dan vooral die van mensen die zorg nodig hebben en een gezonde leefstijl nastreven. Daar is volgens de initiatiefnemers steeds meer behoefte aan, vooral in Drenthe. Er zijn vakanties genoeg, maar weinig aanbieders houden zich bezig met bijvoorbeeld rolstoelvriendelijkheid, dieetwensen en het aanbieden van medische zorg.

Na afloop van de vakantie wordt aan de deelnemers gevraagd hoe zij die hebben ervaren en wat er mogelijk nog ontbreekt of beter kan. Het project is een initiatief van onder meer Stenden Hogeschool, het Alfacollege en twee ziekenhuizen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl