Praktijk geroyeerde tandarts terecht gesloten

De tandarts boorde zonder reden gaatjes in tanden
De tandarts boorde zonder reden gaatjes in tanden
ASSEN/GRONINGEN - De praktijk van de voor het leven geroyeerde tandarts Laas van der Meulen uit Assen is in 2011 terecht gesloten. Dit heeft de bestuursrechter in Groningen gisteren beslist.
De tandarts vocht in februari alsnog de sluiting aan en eiste eerherstel, maar de rechter oordeelde dat uit een inspectierapport duidelijk is geworden dat de situatie in de praktijk zorgwekkend was. Zo zou het materiaal waarmee gewerkt werd niet steriel zijn geweest.

Ruim 35 jaar lang nam Van der Meulen gebitten onder handen. Naast zijn praktijk in Assen had de man een praktijk in Leeuwarden en Sint Nicolaasga. Deze laatste twee zijn inmiddels verkocht. De praktijk in Assen is er nog, maar wordt door een waarnemer bestierd.

Sinds 2003 stond Van der Meulen onder controle van de inspectiedienst. Hij kreeg meerdere keren een waarschuwing of een schorsing opgelegd. Klachten over wanpraktijken bleven binnenkomen en dat leidde in oktober tot het besluit van het Regionaal Tuchtcollege in Groningen om de man per direct voor de rest van zijn leven te schrappen uit het BIG-register (een registratie tot bevoegdheid van de zorgverlener).

Eerder hierover:


💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl