Werkstraf voor mishandelen stiefdochter en vriend

De rechtbank in Assen
De rechtbank in Assen
BEILEN - De rechter heeft een 40-jarige man uit Beilen veroordeeld tot zestig uur werkstraf, waarvan dertig uur voorwaardelijk, voor mishandeling van zijn stiefdochter en haar vriend. Dat gebeurde tijdens een feest in december vorig jaar.
Zijn stiefdochter en zijn vriendin, de moeder van het meisje, hadden slecht contact, nadat de jonge vrouw tijdens een ruzie uit huis was gegaan. Ze woonde inmiddels samen met haar vriend, toen de verdachte hen tegen kwam op een feestje.

Nadat de stiefdochter tegen haar moeder had geroepen dat ze een slechte moeder was, liep het uit de hand. De Beilenaar ging de vriend van zijn stiefdochter te lijf. Hij stompte en sloeg de man meerdere keren. Toen zijn stiefdochter tussenbeide wilde komen, trok de man haar aan het haar.

Volgens de jonge vrouw trapte haar stiefvader haar vriend ook meerdere keren tegen het hoofd, maar daarvoor was volgens de rechter niet genoeg bewijs. Wel raakte het slachtoffer door de klappen buiten bewustzijn en liep hij een bloedende hoofdwond en blauwe plekken op.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl