Opstelten duikt op recherchebureaus

Het provinciehuis in Assen, waar vanmiddag is gestemd
Het provinciehuis in Assen, waar vanmiddag is gestemd
ASSEN - Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie laat de werkwijze van particuliere recherchebureaus in ons land onderzoeken. Verder laat hij bekijken hoe het met het toezicht erop is gesteld en hoe anderen met de informatie van de bureaus omspringen.
Dat zei hij in de Tweede Kamer. Magda Berndsen van D66 stelde de kwestie aan de kaak naar aanleiding van uitzendingen van RTV Drenthe en Brandpunt over de ambtenarenkwestie op het provinciehuis in Drenthe en het omstreden rechercheonderzoek van Marple. Afgelopen weekend waren er in de kwestie nieuwe onthullingen over omstreden onderzoeksmethodes, het criminaliseren van een ambtenaar op basis van onjuiste conclusies, en het inzetten van zware beveiliging.

Opstelten laat ook specifiek naar deze zaak kijken. Hij zei wel dat het toezicht op de praktijken nooit helemaal volledig kan zijn. Er zijn circa 400 van die recherchebureaus actief. Opstelten benadrukte dat die niet meer middelen mogen hanteren dan de politie.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl