Bedrijfsleven positief over banenplan

EMMEN - Het banenplan van de gemeenten Emmen, Coevorden, Hoogeveen en Hardenberg kan op positieve steun van het bedrijfsleven rekenen. Dat blijkt uit een rondgang.
Het banenplan Vierkant voor Werk moet de werkloosheid in Zuidoost-Drenthe en Noord-Overijssel met een derde terugbrengen. Dat is volgens burgemeester Bijl van Emmen een ambitieus plan, maar zeker realistisch. Omdat deze regio een hoog werkloosheidscijfer kent en er nu een goed plan ligt, kan het kabinet volgens hem niet om het initiatief heen. Voor het plan is zo'n 75 miljoen euro van het Rijk nodig.

Herman Idema van het industriepark in Emmen is blij met het plan en de rol van het onderwijs daarin. Ook Karel Groen, directeur van de Eems Dollard Regio is zeer te spreken over het plan. Hij pleit al jaren voor meer samenwerking met Duitsland. Daar is de werkloosheid een stuk lager. Lambert Zwiers, directeur van werkgeversorganisatie VNO NCW Noord staat ook achter het plan. Maar volgens hem is er nog wel werk aan de winkel om het benodigde geld binnen te halen.

Het banenplan wordt morgenmiddag overhandigd aan de commissaris van de koning Jacques Tichelaar. Hij moet in Den Haag gaan lobbyen om de miljoenen naar het noorden te krijgen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl