'Portefeuille burgemeester van Westerveld te mager'

DIEVER - Er is discussie in de raad van de gemeente Westerveld over de nieuwe portefeuille van burgemeester Rikus Jager. In het nieuwe college heeft Jager veel zaken ingeleverd, zoals economie en toerisme.
Jager speelt straks een meer bemiddelende rol op de achtergrond. In zijn portefeuille zitten nu bestuur, openbare orde en veiligheid, gemeentelijke samenwerking en externe betrekkingen. Volgens Jelle de Haas van Gemeentebelangen en Geke Kiers van DSSW onterecht, want Jager is drie jaar geleden juist aangesteld om zaken als economie en toerisme op te pakken en een impuls te geven.

Volgens de twee partijen komen die onderwerpen nu in het gedrang. "Ik denk dat een burgemeester misschien iets meer in de mouwen heeft, gezien zijn netwerk en contacten, om het tot een beter resultaat te kunnen brengen", volgens De Haas. Beide partijen spreken nog niet van een pretpakket.

Volgens Rikus Jager is het uitkleden van zijn portefeuille op eigen verzoek gedaan. Jager wil zich meer op de achtergrond met zaken gaan bezighouden. Verder wil hij meer gebruik maken van zijn netwerk. Dat kon met zijn eerdere portefeuille niet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl