Samenwerking Drentse en Russische artsen succesvol

EMMEN - Al meer dan twintig jaar werken Drentse artsen samen met Russische artsen. Geregeld gaan de artsen bij elkaar op bezoek en deze week bezoeken de Russen onder meer het Scheper Ziekenhuis Emmen, het UMCG, maar ook de GGD in Emmen en een Emmer huisarts.
De samenwerking begon in 1991 na het uiteenvallen van de Sovjet Unie. Door de actie 'Help de Russen de winter door', waarbij voedselpakketten en medicijnen naar Rusland gestuurd werden, ontstond er een vriendschapsband tussen artsen uit beide landen. In de loop der jaren zijn door de samenwerking in Russische ziekenhuizen verbeteringen aangebracht bij de KNO-poli en de afdeling cardiologie.

Omgekeerd leren de Nederlandse artsen ook van hun Russische collega's. In Rusland zijn bijvoorbeeld poliklinieken waar huisartsen met een subspecialisatie werken. Dat is iets wat de politiek in Nederland ook graag wil.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl