Eigenaar wil verkoop Verkeerspark niet bevestigen

Verkeerspark Assen
Verkeerspark Assen
ASSEN - Het Verkeerspark Assen zou zijn verkocht, maar eigenaar Herman Jasper wil dit nog niet bevestigen.
De mededeling over de verkoop kwam vanavond van wethouder Ruud Wiersema in de gemeenteraad van Assen. Die had het bericht over de verkoop ergens opgevangen, maar kon er verder ook niets over zeggen.

Recreatiepark-ondernemer Jasper, die ook eigenaar is van attractiepark Duinenzathe in Appelscha, doet het Verkeerspark van de hand, nadat een ambitieus vernieuwingsplan financieel strandde, omdat de provincie Drenthe niet wilde meewerken. In april maakte de ondernemer bekend het park daarom te willen verkopen. Er zou toen al een serieuze koper zijn, die mogelijk in mei het Verkeerspark nog zou heropenen, maar dat is niet gelukt. Voor juni zijn allerlei scholen en groepen door het Verkeerspark afgebeld, aangezien de onderhandelingen over overname nog niet waren afgerond. Maar Jasper sprak onlangs over mogelijke heropening eind deze maand. Of dat nu, met het nieuws over de verkoop, gaat lukken is nog niet bekend.

Het Verkeerspark Assen kampt al enige jaren met teruglopende bezoekersaantallen, en was dringend aan vernieuwing toe. Jasper had daarvoor vergaande plannen, en kreeg hiervoor ondersteuning van de gemeente Assen en banken. De voorwaarde was wel dat de provincie ook zou participeren, maar die zei uiteindelijk nee 'omdat de provincie voor een te hoog bedrag een te groot risico zou lopen', was de verklaring.

Eerder hierover:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl