'Geen dwang om bij omstreden bedrijf Sturing te werken'

Sturing in Hooghalen
Sturing in Hooghalen
BEILEN - Bijstandsgerechtigden in Midden-Drenthe worden niet gedwongen om bij het omstreden zachtfruitbedrijf Sturing in Hooghalen te werken.
Als ze daar niet aan de slag willen, worden ze ook niet gekort op de uitkering, maar kunnen ze naar een ander reïntegratiebedrijf. Dat heeft wethouder Gerard Lohuis vanavond verklaard tijdens de raadvergadering in Midden-Drenthe.

D66 en Gemeentebelangen Smilde-Beilen-Westerbork willen dat de gemeente mensen in de bijstand niet meer bij Sturing laat werken om ervaring op te doen. Tegen het bedrijf loopt een juridisch onderzoek en er zijn klachten over de arbeidsomstandigheden. Een raadsmeerderheid vindt dat het bedrijf onschuldig is tot het tegendeel bewezen is en wil daarom wel blijven samenwerken met Sturing. De motie van D66 om de samenwerking te staken haalde het niet.

Binnenkort begint een extern onderzoek naar de werkwijze van de sociale dienst in Midden-Drenthe. Er zijn opvallend veel rechtszaken van uitkeringsgerechtigden tegen de korting op hun uitkering.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl