Cel geëist voor bestelen hoogbejaarden via babbeltruc

GRONINGEN - Tegen een 22-jarige vrouw uit Eindhoven is twee en een half jaar cel geëist voor het bestelen van vijftien ouderen, onder meer in Drenthe. Een 22-jarige man hoorde in dezelfde zaak anderhalf jaar cel tegen zich eisen.
De vrouw en de man reisden van juli 2013 tot eind januari dit jaar door heel Nederland op zoek naar kwetsbare bejaarden die op dat moment hun boodschappen deden. Bij de kassa werd de oudere door het stel ingesloten zodat de pincode afgelezen kon worden. Daarna werd het slachtoffer gevolgd en vervolgens van de pinpas beroofd. Het stel maakte zo duizenden euro's buit. Ze maakten slachtoffers in Emmen, Hoogeveen, Groningen, Den Haag en Heerhugowaard. Van het gestolen geld werden direct goederen gekocht.

Het duo zweeg tijdens de zitting. Volgens het openbaar ministerie maakte de man 15.000 euro buit en de vrouw 26.000 euro. De zaak kreeg landelijke bekendheid via het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

De rechter doet over twee weken uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl